Volgende Wedstrijd
Vorige Wedstrijd

Eerste elftal
KVK Wellen - Beringen :  ... - ...


Invallers
Beringen - KVK Wellen :  ... - ...

Rangschikking
1 Hades Racing 30
2 Waltwilder VV 26
3 Termien 25
15 KVK Wellen 12
Ga naar de volledige rangschikking
Evenementen


Lindelhoeven VV - KVK Wellen : 3 - 1 (28-10-2012 15:00)

Verslag speeldag 9 – Lindelhoeven – KVK

Na de 6 op 6 van de voorbije speeldagen werd KVK wederom geconfronteerd met de nederlaag. Dit maal was Lindelhoeven en voornamelijk ex KVK-speler Belmans de beul van dienst.

KVK begon nog goed aan de partij maar kreeg vrij vroeg via Belmans het deksel op de neus. Eerst mikte hij de bal nog over de uit doel gekomen Vanheyst tegen de deklat maar even later was het wel prijs.

Nicky Stoffels speelde de bal te kort terug en seconden later kon Belmans randje buitenspel alleen richting het Wellense doel gaan en plaatste de bal zuiver in de verste hoek.

Wederom werd een blunder bij KVK genadeloos afgestraft!

KVK reageerde meteen en kreeg, enkele minuten na de 1-0, via Martijn Jaspers een uitstekende mogelijkheid. De thuisdoelman was echter goed uit zijn doel gekomen en kon het schot van Martijn met de voet weg werken.

Met nog minder dan 10 minuten te spelen in de eerste helft kreeg KVK een koude douche wanneer Bart Vandepoel voor de 2e keer met geel werd bedacht en Wellen nog meer dan een speelhelft met 10 verder moest. Over de eerste gele kaart was er weinig discussie mogelijk, maar de tweede was zeker zeer licht toegekend en was voornamelijk te wijten aan het theatertalent van Belmans! Het dient echter ook gezegd dat Bart ‘slimmer’ had moeten zijn en op die plek (Belmans kennende) geen contact had mogen zoeken. Al hadden we toch iets meer sportiviteit van de ex KVK-er verwacht.

De wedstrijd werd op 2 minuten tijd definitief beslist door Nick en Sander Plessers. Nick scoorde in de laatste minuut van de eerste helft en Sander (ook al randje buitenspel) meteen na de aftrap van de tweede helft.

Doelman Vanheyst voorkwam nog enkele keren dat de score nog hoger opliep!

Met de moed der wanhoop probeerde KVK de nederlaag nog te vermijden, maar verder dan een eerreddend doelpunt van Niels Willems kwamen ze niet meer.

Een wedstrijd om vlug te vergeten tegen een ploeg die op inzet en enthousiasme de punten kon thuis houden. KVK blijft op zoek naar het juiste evenwicht en hopelijk wordt dit snel gevonden want ondertussen is reeds bijna 1/3 van de competitie achter de rug en moeten er toch dringend de nodige punten worden gesprokkeld!

Doelpunt: 3-1 Niels Willems

Gele kaarten: Wim Esters, Diewert Alaerts en Ruben Cops

Rode kaart: Bart Vandepoel (2x geel)

Bart Wijnants

KVK Wellen - FC Landen : 3 - 1 (21-10-2012 15:00)

Verslag speeldag 8 – KVK – Landen

Nadat vorige week de eerste overwinning van het seizoen werd behaald in Vlijtingen, kon KVK tegen Landen ook z’n eerste thuisoverwinning noteren! Met 6 op 6 is hopelijk de trein stilaan vertrokken.

KVK begon gretig aan de partij en had de bezoekers vrij snel in een wurggreep.

Na amper 4 minuten werd de score reeds geopend na een werkelijk fabelachtige vrije trap (in de verste hoek) van Geert Henderix. Wellicht had zelfs Courtois die bal niet kunnen stoppen!

Dit was ook meteen het sein om door te drukken en om Landen zo snel mogelijk trachten tegen de touwen te krijgen. En daartoe waren er voldoende mogelijkheden!

Eerst was er een afstandsschot van Niels Willems waarmee de doelman alle moeite had en 1 minuut later werd Martijn Jaspers vrij voor doel gezet door Nicky Stoffels, maar zijn lobbal viel net aan de verkeerde kant van de paal.

Op het kwartier ging een poging van Ruben Cops nipt over en naast.

Landen onderging in deze openingsfase het spel en kon slechts 1 keer in de buurt van Hendrik Vanheyst komen met een schot van uitblinker Aga.

KVK bleef kansen creëren en er was een mooie reflex van doelman Dejaeger nodig om een deviatie van Ruben Cops, op een perfecte lage voorzet van Geert Henderix, te stoppen. Even later lag opnieuw Geert aan de basis van een kans voor Niels, maar dit keer stond er een Landense verdediger in de weg!

Zoals zo vaak in het voetbal krijg je het deksel op de neus en ook nu was het niet anders. KVK miste de kansen en Landen scoorde op een zeldzame counter. Na een korte combinatie door het centrum van de Wellense verdediging kwam ex STVV-speler Rutten alleen voor Hendrick en rondde het simpel af. Ruststand 1-1, want een afstandsschot van Stoffels trof nog de deklat en verdiende zeker meer!

Op die manier moest KVK toch enigszins ontgoocheld naar de kleedkamer, want een voorsprong met een paar doelpunten verschil had zeker tot de mogelijkheden behoord.

De tweede helft was, net zoals vorige week tegen Vlijtingen, van een lager niveau. Minder vlotte combinaties en vooral een lager tempo. Hierdoor kon Landen beter in de match komen en kwam de wedstrijd meer in evenwicht.

KVK ontsnapte aan een tweede tegendoelpunt wanneer een voorzetschot van Rutten tegen de binnenkant van de paal belandt!

Maar als de nood hoog is, is er nog altijd Niels Willems. Met nog minder dan een kwartier te spelen nam Niels een voorzet van Nicky in 1 tijd op de slof en via de vingertoppen van de doelman ging de bal tegen de netten.

Landen probeerde nog te reageren, maar de kansen waren voor Wellen. Uiteindelijk was het de ingevallen Ruben Steyls die op hoekschop van Willems binnen kopte en op die manier de zege veilig stelde. Ook de andere invaller, Diewert Alaerts, probeerde het nog met het hoofd, maar er wijzigde niks meer aan de stand.

Op basis van het aantal kansen verdiende KVK zeker de zege tegen een moedig strijdend Landen.

Als KVK er in zou slagen om het niveau van de eerste helft door te trekken gedurende 90 minuten, dan zal het nog beter worden in de komende weken. En hopelijk kunnen we ook eens een wedstrijd zonder tegendoelpunten afsluiten.

Volgende week volgt een uitwedstrijd naar Lindelhoeven, die op deze speeldag leider Hades een eerste nederlaag heeft aangesmeerd!

Doelpunten: 1-0 Geert Henderix, 2-1 Niels Willems en 3-1 Ruben Steyls

Gele kaart: Martijn Jaspers

Bart Wijnants

Vlijtingen K VV - KVK Wellen : 2 - 4 (13-10-2012 20:00)

Verslag speeldag 7 – Vlijtingen – KVK

Eindelijk is het zover!!! KVK heeft op de 7e speeldag een eerste overwinning kunnen noteren. Hopelijk geeft dit het nodige vertrouwen naar de volgende wedstrijden toe.

Trainer Meykens had voor aanvang van de wedstrijd een aantal wijzigingen doorgevoerd. Hiervan waren Ruben Steyls, Kevin Wouters en Diewert Alaerts de grootste slachtoffers.

KVK begon fel aan de match in Vlijtingen en speelde een bijna perfecte eerste helft, waarbij ze Vlijtingen meteen op de eigen helft terug drongen en de match stevig in handen namen!

Nochtans was de eerste echte kans van de match voor de thuisploeg maar Hendrik stond 2 keer op de juiste plek en voorkwam zo een vroege opdoffer.

De eerste keer dat KVK gevaarlijk kwam opzetten, was meteen goed voor een doelpunt. Het was de mee opgerukte Steve Stas die in tweede instantie een hoekschop van Geert Henderix kon binnen trappen en KVK op voorsprong bracht.

Vanaf dat moment drukte KVK door en volgde er een aantal uitstekende mogelijkheden. Eerst was er nog een supersave van doelman Bollen nodig op een hard schot van Henderix. Amper 1 minuut later mocht Martijn Jaspers na een knappe actie van Ruben Cops vrij richting doel gaan, maar in plaats van zelf te besluiten, probeerde hij de bal nog tot bij Niels Willems te krijgen, waardoor ook deze kans geen doelpunt opleverde.

Maar het moment van Niels zou nog komen, en lang moesten de KVK-supporters daar niet op wachten, want in 3 minuten scoorde de Wellense spits 2 keer! Telkens was de voorzet van Martijn Jaspers, maar bij de 0-2 noteren we vooral het knappe overzicht van Geert Henderix die met een schijnbeweging de verdedigers op het verkeerde been zette.

Vlijtingen reageerde met een vrije trap van Coppens, waarmee Hendrik wel raad wist.

Nog voor de rust had KVK de mogelijkheid om de wedstrijd definitief te beslissen, want in de laatste 10 minuten waren er nog 3 loepzuivere kansen. Eerst werd Niels door Nicky Stoffels vrij voor doel afgezonderd, maar moest hij iets te ver uitwijken en trof op die manier het zijnet. Keeper Bollen haalde voor de 2e keer een bal uit de winkelhaak (vrije trap van Willems) en op slag van rust werd een vrije trap van Geert Henderix duidelijk met de hand gestopt, maar ging de bal onterecht niet op de penaltystip!

De tweede helft was van een minder niveau en hierin ging Vlijtingen op zoek naar doelpunten. En die kwamen er al vrij vlug. Rond het uur was het de ingevallen Grondelaers die aan de 2e paal opdook en volledig vrijstaand mocht binnen trappen, en amper een 5-tal minuten later was de aansluitingstreffer via Neven (die na een vrije trap in de muur, de rebound benutte) er al.

Zo werd het dus nog meer dan 20 minuten bibberen voor de KVK-aanhang.

Vlijtingen bleef aandringen, maar kreeg geen echt goeie kansen meer.

KVK probeerde op de counter te loeren en scoorde wel nog dankzij het 3e doelpunt van Niels Willems. Ruben Cops stuurde onze topschutter, met een mooi balletje tussendoor, alleen richting doel en Niels werkte koelbloedig af.

Wellen won dus met 2-4 na een zeer sterke eerste en een iets mindere tweede helft. Vooral het feit dat we wederom 2 doelpunten moesten slikken is een spijtige zaak.

Maar onze jongens hebben wel laten zien dat er veel voetballend vermogen in de ploeg zit. Dit gecombineerd met inzet, werkkracht en een echte afwerker moet er toch voor zorgen dat er nog mooie tijden zullen aankomen dit seizoen!

Wij hopen dat nu ook snel een eerste thuisoverwinning zal volgen en dat deze puike prestatie voor het nodige vertrouwen zal gaan zorgen!!

Doelpunten: 0-1 Steve Stas, 0-2, 0-3 en 2-4 Niels Willems

Gele kaart: Nicky Stoffels

Bart Wijnants

Hades Racing - KVK Wellen : 2 - 0 (06-10-2012 19:30)

Verslag speeldag 6 – Hades – KVK

Zaterdagavond stond er voor KVK een moeilijke verplaatsing naar co-leider Hades op het programma. Het werd ook snel duidelijk dat de Hasselaren niet onverdiend bovenaan het klassement staan. Verdedigend zit het goed. Op het middenveld veel voetballend vermogen en vooraan een snelle diepe spits. De wedstrijd was nog maar net op gang gefloten toen de thuisploeg reeds een eerste keer gevaarlijk kwam opzetten, wanneer Bart Vandepoel weg glijdt. Gelukkig is Wim Esters nog net op tijd terug om de vrijstaande speler het scoren te beletten. Vanaf dan lijkt KVK de wedstrijd vrij goed onder controle te houden met veel inzet en wilskracht. Toch is er 2 keer een goeie Hendrik Vanheyst nodig op een schot van Vanratingen en een kopbal van Yildiz.

Op het halfuur komt Ruben Steyls de geblesseerde Kevin Wouters vervangen. KVK voetbalt in de eerste helft 1 kans bij elkaar. Ruben Cops stuurt Niels Willems in het straatje. Niels twijfelt niet en probeert de thuisdoelman te verslaan met een verre lob, maar Gijbels is attent en kan gepast ingrijpen. De rust wordt bereikt met 0-0 en hiermee konden de supporters wel tevreden zijn.

Met goeie moed wordt de 2e helft aangevat, maar al snel komt Hades op voorsprong. Hendrik verslikt zich op de snelheid van Yildiz en ontzet de bal tegen de dij van de Hades-aanvaller die de bal simpel in het lege doel kan trappen. Even later gaat een schot van Vanratingen nipt voorlangs. Wellen moet aan de bak en probeert het via Willems (schot uit de draai op de keeper) en even later wordt de bal in een geharrewar voor doel nog in laatste instantie ontzet.

In de 62e minuut wordt de wedstrijd definitief beslist door D’Ignazio die een zeer licht toegekende strafschop omzet.

Vanaf dan controleert Hades de partij en proberen ze vooral de 0 tegendoelpunten vast te houden.

Ruben Steyls trapt een afvallende nog hard over doel, maar de uitgelezen kans om terug in de partij te komen was er voor de ingevallen Diewert Alaerts, die op een voorzet van Kris Vincken van dichtbij voorlangs kopte.

De wedstrijd dooft langzaam uit en zo kon KVK ook de 6e wedstrijd niet winnend afsluiten.

Een verdiende overwinning voor de technisch betere thuisploeg al waren de 2 doelpunten absoluut te vermijden!

Aanstaande zaterdag wacht al weer een moeilijke uitwedstrijd naar Vlijtingen, die ook niet denderend aan de nieuwe competitie zijn begonnen.

Gele kaarten: Ruben Steyls en Wim Esters

Bart Wijnants

KVK Wellen - Herk-de-Stad KFC : 1 - 3 (30-09-2012 15:00)

Verslag speeldag 5 – KVK – Herk FC

KVK begon aan de wedstrijd tegen Herk FC zonder de geschorsten Wim Esters (rood op de openingsspeeldag) en Martijn Jaspers (3x geel). Voor het eerst stond nieuwkomer Geert Henderix in de basis!

De wedstrijd begon met een beetje vertraging vermits er één van de 2 assistent-scheidsrechters niet was komen opdagen. Dit probleem werd in de loop van de eerste helft opgelost door Marc Segers, die met spoed naar Wellen was afgezakt.

Tegen Herk FC was de hoop op het behalen van een eerste overwinning dit seizoen op voorhand groot, maar deze hoop verdween snel als snel voor de zon! Na amper 4 minuten kreeg bezoeker Top te veel ruimte van de Wellense verdediging. Hij speelde de bal gepast in tot bij de vrijstaande Senden, die simpel kon binnen tikken.

Halfweg de eerste helft kregen we spijtig genoeg een herhaling van het eerste doelpunt. Weer Top naar Senden en zo stond het 0-2. Ook bij dit 2e doelpunt was er voorafgaand een fout in de thuisdefensie.

Bij de eerstvolgende actie van Wellen kon Diewert Alaerts de aansluitingstreffer scoren na een actie van Geert Henderix op de linkerflank en een klare kijk van Niels Willems die i.p.v. zelf te besluiten Diewert de niet te missen kans presenteerde.

Herk beperkte zich voornamelijk tot het controleren van de wedstrijd en loerde op de counter.

Iets voorbij het half uur was KVK nog 2 keer gevaarlijk via een schot van Steve Stas en een poging van Niels Willems, maar 2 keer zat de bezoekende doelman er goed tussen.

De eerste kans in de tweede helft kwam er pas voorbij het uur. Senden werd perfect in het straatje gestuurd en leek op weg naar een hattrick. Gelukkig was Hendrik attent en voorkwam hij op dat moment de vroegtijdige beslissing.

KVK probeerde wel, maar speelde te stereotiep om de Herkse verdediging in grote problemen te brengen. Er waren nog enkele mogelijkheden voor Willems (voorlangs) en Alaerts (op een verdediger), maar scoren lukte niet.

Vlak voor het einde besliste Top definitief de wedstrijd met een mooi gekrulde vrije trap.

Niels Willems probeerde het nog aan de overkant, maar zijn vrije trap belandde op de kruising, en ook de poging van Bart Vandepoel ging net niet tussen de palen!

KVK had zich de start van de compititie zeker anders voorgesteld, want met 3 punten uit 5 wedstrijden en de daarbij horende voorlaatste plaats in het klassement kunnen we niet tevreden zijn.

Nu volgen er 2 zware verplaatsingen naar Hades en Vlijtingen (telkens op zaterdagavond)!

Positief denken en trachten om met een goed resultaat terug naar Wellen te keren! Het zal vooral belangrijk zijn om achteraan alles goed gesloten te houden, want tegen de sterkste verdediging van de reeks zal het sowieso moeilijk worden om te scoren!

Doelpunt: 1-2 Diewert Alaerts

Gele kaart: Kevin Wouters

Bart Wijnants

KSK Tongeren - KVK Wellen : 2 - 2 (22-09-2012 20:00)

Verslag speeldag 4 – Tongeren – KVK

Ook afgelopen zaterdag in Tongeren zijn onze jongens er spijtig genoeg niet in geslaagd om de eerste overwinning te behalen. Integendeel, het was wachten tot in de toegevoegde tijd om nog 1 punt uit Tongeren mee te brengen.

KVK begon aan de wedstrijd zonder Nicky Stoffels, die met een blessure aan de kant diende te blijven.

De wedstrijd werd voor vele KVK-ers een blij weerzien met Wesley Warnots die in het tussenseizoen de overstap naar Tongeren maakte. En het was duidelijk dat het bestuur, de spelers en de supporters Wesley nog ten volle apprecieerden.

Bij de eerste echte kans van de wedstrijd scoorde Wellen meteen. Een verre inworp van Steve Stas werd door Ruben Cops met het hoofd verlengd tot bij Martijn Jaspers, die met een subtiele deviatie de thuisdoelman kansloos liet en op deze manier KVK vroeg in de match op voorsprong bracht.

Bij de eerstvolgende kans had Wellen de wedstrijd al grotendeels kunnen beslissen, maar de doorgebroken Ruben Cops geraakte niet voorbij doelman Vincent.

In plaats van 0-2 werd het zelfs 1 minuut later 1-1 als een vrije trap van Warnots na het nodige geharrewar in de voeten van de vrijstaande Tans komt, die met een hard schot Hendrik verslaat.

Tongeren gelooft in zijn kansen en neemt de wedstrijd in handen.

Rond het half uur kan Niels Willems op een zeldzame tegenprik richting het Tongerse doel gaan. Zijn schot wordt echter door de keeper met de voet weggehaald.

Ook Hendrik moest nog 1 keer gevat tussenkomen op een poging van Vandeweyer. De daarop volgende rebound van Warnots wordt, gelukkig voor KVK, nog voor de lijn weggetrapt.

Tijdens de rust was de 1-1 een juiste weergave van het geleverde spel.

Vroeg in de tweede helft worden Lennert Thoelen en Ruben Steyls vervangen door Diewert Alaerts en Kevin Wouters.

De wedstrijd kan werkelijk alle kanten uit en het is KVK die de eerste kans na de rust krijgt. Het schot van Alaerts gaat over doel. In het slotkwartier is de thuisploeg nog enkele keren dicht bij een 2e doelpunt, maar Hendrik heeft een schitterende reflex in huis op een harde kopbal van zeer dichtbij en een schot van Warnots gaat voorlangs.

Net zoals de voorbije weken komen er ook nu nog doelpunten in de absolute slotfase. Tongeren komt enkele minuten voor het einde op voorsprong via het 2e doelpunt van Tans, die in de rebound van dichtbij mag binnen trappen. Maar in de toegevoegde tijd wordt het alsnog 2-2 via Niels Willems die vanuit een bijna onmogelijke hoek toch nog zijn 3e van het seizoen kan scoren.

Reeds voor de derde keer dit seizoen eindigt een wedstrijd van KVK op 2-2.

Martijn Jaspers kreeg zijn 3e gele kaart en zal er dus aanstaande zondag tegen Herk FC, met ook al een aantal oude bekenden, niet bij zijn. Met 3 op 12 heeft ook Herk geen goeie start genomen en zal het dus zondag ongetwijfeld weer een wedstrijd met veel inzet worden!

Doelpunten: 0-1 Martijn Jaspers en 2-2 Niels Willems

Gele kaart: Ruben Steyls en Martijn Jaspers

Bart Wijnants

KVK Wellen - Waltwilder VV : 2 - 3 (16-09-2012 15:00)

Verslag speeldag 3 – KVK – Waltwilder

KVK Wellen heeft vermoedelijk een record gevestigd met het feit dat er na 3 speeldagen reeds 3 verschillende trainers op het wedstrijdblad hebben gestaan. Na Patrick Brugmans en Benny Driesmans zat tegen Waltwilder Jos Meykens voor het eerst op de Wellense bank.

Jammer genoeg kon ook hij niet voor de eerste overwinning van het seizoen zorgen. Na 2 draws kwam zondag de eerste nederlaag, na een erg matige wedstrijd waarin de bezoekers in de slotminuten het laken naar zich toe trokken.

Voor aanvang van de wedstrijd was er de jaarlijkse voorstelling van de jeugdploegen, wat er voor zorgde dat er meer dan 400 toeschouwers waren komen opdagen voor deze match tegen Waltwilder. Ook KVK culinair stond voor het eerst op het programma.

Kris Vincken kwam na zijn schorsingsdag terug in de basis, waardoor Kevin Wouters naar de bank verhuisde.

Een gretig gestart Waltwilder kreeg de eerste kans van de wedstrijd na 6 minuten, wanneer Geraerts na een voorzet van Tits vanuit een schuine hoek op Hendrik Vanheyst besloot. KVK reageerde via een kopbal van Steve Stas (naast) en een poging van Ruben Cops (voorlangs). Tussendoor was er nog een goeie mogelijkheid voor bezoeker Geurts, maar die knikte, gelukkig voor KVK, de bal recht op Hendrik.

Op slag van rust scoort Geurts dan toch, wanneer hij totaal ongedekt mag binnen koppen. Een koude douche voor KVK, dat net als in de eerste thuiswedstrijd met een achterstand naar de kleedkamer moest.

Tijdens de rust probeert trainer Meykens in te grijpen door een dubbele wissel door te voeren. Diewert Alaerts en Lennert Thoelen ruimen plaats voor Martijn Jaspers en Joost Bronckaerts.

De eerste kans van de tweede helft is voor KVK, maar doelman Moors is attent op een poging van Niels Willems. Waltwilder is wel trefzeker. Nadat Tits zelfs in 2 keer niet voorbij Hendrik geraakt, is het rond het uur toch prijs voor de bezoekers. Berx rondt een individuele actie mooi af met een laag schot in de verste hoek.

Met deze dubbele achterstand op het bord, rest er ons in het laatste half uur slechts 1 ding en dat is aanvallen! En deze tactiek lijkt te lonen. Eerst bewijst Niels Willems met een prachtig doelpunt, dat hij misschien wel de beste spits in eerste provinciale is. Even later wordt het zelfs 2-2 via een afstandsschot van Ruben Cops.

10 minuten voor het einde krijgt Ruben een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen maar in plaats van zelf op doel te trappen, legt hij de bal nog breed op Niels die te weinig ruimte heeft en niet op doel kan besluiten.

Enkele minuten later probeert Niels het opnieuw, maar ook nu geraakt de bal niet voorbij de doelman.

Op het moment dat iedereen denkt dat KVK voor de derde week op rij de wedstrijd op 2-2 zal beëindigen, scoren de bezoekers toch nog. Tits mag compleet vrijstaand de bal voorbij Hendrik knikken en dient op die manier KVK Wellen de eerste nederlaag van het seizoen toe!

Met 2 punten uit 3 wedstrijden zijn we matig aan het seizoen begonnen. Hopelijk kunnen we zaterdag in Tongeren voor de eerste overwinning zorgen!

Doelpunten: 1-2 Niels Willems en 2-2 Ruben Cops

Gele kaart: Steve Stas en Nicky Stoffels

Bart Wijnants

Zonhoven VV - KVK Wellen : 2 - 2 (08-09-2012 20:00)

Verslag speeldag 2 – Zonhoven VV – KVK

Na het ontslag van Patrick Brugmans ging KVK zaterdagavond naar Zonhoven met T2 Benny Driesmans als gelegenheidscoach op de bank.

Er waren 3 wijzigingen in vergelijking met de match tegen Gellik. Kevin Wouters kwam in de plaats van de geschorste Kris Vincken en voorts begonnen Diewert Alaerts en Ruben Cops aan de partij ten nadele van Martijn Jaspers en Joost Bronckaerts.

De eerste reuzenkans van de partij was voor de thuisploeg, maar gelukkig voor KVK trapte de compleet vrijstaande Brebels van dichtbij over een voorzet van Vanbuel!

In een vrij gesloten eerste helft kreeg ook Wellen nog enkele kansen. De beste was voor Lennert Thoelen die, na een mooie combinatie van Niels Willems en Diewert Alaerts, voorlangs trapte.

Voor de rust probeert Diewert het nog met het hoofd, maar ook dit keer miste de bal de juiste richting.

De tweede helft zorgde wel voor doelpunten, al was het daarvoor wachten tot het slotkwartier.

Vrij vroeg na de herneming scoorde KVK via Niels Willems, maar net als vorige week, werd het doelpunt afgekeurd wegens (twijfelachtig) buitenspel.

Iets voorbij het uur moest Nicky Stoffels noodgedwongen het veld verlaten, nadat hij in een duel verkeerd op de linkerschouder terecht kwam. Hopelijk valt de blessure mee!

Alvorens de doelpunten worden gescoord, zijn er nog 2 kansen voor de thuisploeg. Eerst heeft Hendrick een mooie reflex in huis op een hard schot van Oben en enkele minuten later kopt Vanbuel nipt over en naast.

Met nog minder dan een kwartier op de klok, breekt Niels Willems de wedstrijd open met een knap doelpunt na eveneens fraai voorbereidend werk van Ruben Cops en de ondertussen ingevallen Martijn Jaspers.

Veel tijd om te genieten van deze voorsprong was er niet bij, vermits amper 2 minuten later de bordjes al terug gelijk hingen, dankzij een kopbaldoelpunt van de steeds dreigende Kevin Vanbuel.

Als dan 5 minuten later Zonhoven op voorsprong komt via Bart Henderix, komt de eerste nederlaag plots wel heel dichtbij!

Gelukkig voor KVK, kan Diewert Alaerts in de slotminuut alsnog de gelijkmaker scoren. Ruben Steyls verlengt een inworp van Steve Stas tot bij Diewert, die met een geplaatste kopbal voor de 2-2 zorgt!

Wellen begint de nieuwe competitie met 2 draws op rij, en ook tegen Zonhoven was dit een min of meer juiste weergave van het spel.

Wij hopen dat de eerste overwinning van het seizoen snel zal volgen. Liefst reeds op de volgende speeldag tegen Waltwilder.

Voor de nieuwe coach Jos Meykens ligt er alvast een mooie uitdaging te wachten! Wij wensen hem alle succes en hopelijk slaagt hij erin om de KVK-trein snel op volle toeren te krijgen!

Doelpunten: 0-1 Niels Willems en 2-2 Diewert Alaerts

Gele kaart: Lennert Thoelen, Joost Bronckaerts en Martijn Jaspers

Bart Wijnants

KVK Wellen - Ap. Gellik : 2 - 2 (02-09-2012 15:00)

Verslag speeldag 1 – KVK – Apollo Gellik

KVK is in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen door het oog van de naald gekropen en heeft een zwaarbevochten punt thuis gehouden tegen nieuwkomer Apollo Gellik.

Tijdens de rust zag het er nochtans helemaal niet goed uit voor onze jongens, aangezien de stand op dat moment 0-2 was en KVK met een mannetje minder stond na 2 keer geel voor Kris Vincken.

De bezoekers waren in de eerste 45 minuten doorlopend de meerdere van KVK en wij mochten in feite zelfs niet mopperen dat de ruststand ‘slechts’ 0-2 was.

In het eerste kwartier komen we zeer goed weg als eerst Jansen alleen richting Hendrik mag gaan, maar onbegrijpelijk over het lege doel trapt, en even later Verbeemen een plaatsbal op de lat krult. 2 serieuze verwittigingen die konden tellen!!

En Gellik blijft domineren met kansen voor Benali (kopbal over doel) en opnieuw Jansen (voorlangs).

Het laatste kwartier van de eerste helft krijgt Gellik loon naar werken. Nadat Kris Vincken voor de 2e keer geel krijgt, scoren de bezoekers 2 keer (via Putzeys en Verbeemen) in amper 5 minuten en lijken zo de wedstrijd definitief te beslissen.

Trainer Brugmans grijpt tijdens de rust in en brengt Diewert Alaerts in de plaats van Lennert Thoelen, om op die manier meer gestalte en druk voorin te hebben.

Wat niemand nog verwachtte, gebeurt dan toch nog in de 2e helft. KVK onderneemt een eerste schuchtere poging via een vrije trap over doel van Nicky Stoffels.

Het belangrijkste kantelmoment in de wedstrijd komt er nadat doelman Heilman (die op dat moment nog geen bal had moeten pakken) een dieptepas op Alaerts foutief inschat. Diewert is sneller bij de bal, omzeilt de doelman en wordt dan neergehaald! Strafschop en rood voor Heilman. Vermits Gellik zonder reservedoelman naar Wellen was afgezakt, moesten ze nog meer dan een half uur verder spelen met een veldspeler onder de lat. Deze twijfelachtige eer was weggelegd voor kapitein Benali.

De strafschop werd feilloos omgezet door Nicky Stoffels, zodat Wellen aan de inhaalrace kon beginnen.

Amper 5 minuten na deze aansluitingstreffer is er opnieuw een rode kaart voor de bezoekers. Casnazzo moet naar de kant voor natrappen op de hielen van Steve Stas.

Met 10 tegen 9 en een speler in doel bij de tegenstander, groeit het geloof bij KVK om alsnog 1 of 3 punten thuis te houden! Dit geloof wordt nog groter wanneer Wim Esters 25 minuten voor het einde er met een hard afstandsschot 2-2 van maakt.

De wedstrijd blijft boeiend en zowel Gellik als KVK (via Niels Willems) scoren nog, maar beide doelpunten worden terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Een kwartier voor affluiten krijgt ook Wellen nog een 2e rode kaart, nadat Wim Esters te laat kwam met een tackle op Jansen.

Met 9 tegen 9 krijgen we nog pogingen van Steve Stas (over doel), Mo Abouri (via Hendrik in hoekschop) en Kevin Jansen (op de paal).

De wedstrijd eindigt dus op een billijk gelijkspel, waarmee KVK zeker niet ontevreden mag zijn!

Apollo Gellik heeft, in deze wedstrijd althans, getoond dat het een aanwinst voor 1e provinciale is.

Voor KVK zal het zeker anders en beter moeten, willen we zaterdagavond iets gaan halen in Zonhoven dat op eerste speeldag gelijk is gaan spelen op het veld van Hades.

Doelpunten: 1-2 Nicky Stoffels (strafschop) en 2-2 Wim Esters

Gele kaart: Martijn Jaspers

Rode kaarten: Kris Vincken (2x geel) en Wim Esters

Bart Wijnants