Volgende Wedstrijd
Vorige Wedstrijd

Eerste elftal
KVK Wellen - Beringen :  ... - ...


Invallers
Beringen - KVK Wellen :  ... - ...

Rangschikking
1 Hades Racing 30
2 Waltwilder VV 26
3 Termien 25
15 KVK Wellen 12
Ga naar de volledige rangschikking
Evenementen


Voetbalvereniging KVK Wellen.

De eerste voetbalploeg in Wellen werd gesticht in de jaren 1920-1921 onder de naam "de STANDAARD". Zij speelden met de kleuren zwart-geel en hun speelveld was gelegen op de Dries (Grote Beemd). Hun lokaal was eerst in de Dorpstraat bij de Bekkers en later bij Louis L'Hoyes-Billen in dezelfde herberg.

De eerste ploeg speelde tot eind 1931 en stopte dan door politieke onenigheden.

In het jaar 1934 werd een nieuwe ploeg opgericht: "de EENDRACHT". Zij speelden in rood-witte kleuren. Hun speelveld was eerst in het Grasbeemdje op de Veerstraat en dan in Russelt; later na de oorlog speelden ze in het Broek en nog later trokken ze naar een nieuw terrein te Herten. Hun lokaal was tot 1934 bij L'Hoyes, Dorpstraat, tot 1943 bij Robijns Alfons op de Veerstraat, van 1943 tot 1948 bij Robben Walter in de Dorpstraat en tot 1961 bij Boes Maurice in de Notelarenstraat. Daarna fusioneert "EENDRACHT" met "SPARTA" en wordt het SK Wellen.

In 1939 kwam er een tweede ploeg: "de SPARTA". Ze speelden met de kleuren rood-zwart. Hun terrein was in de Grote Beemd en later op de Houtstraat. Hun lokaal was van 1939 tot 1941 bij Missotten in de Bosstraat, van 1941 tot 1956 bij Henri Billen-Plaisir, van 1956 tot 1958 bij Delsaer Pol en tot aan de fusie met Eendracht in 1961 bij Schuermans.

In 1940 ontstond een derde ploeg: "de STANDAARD". Deze werd opgericht in het Dorp in het café van Walter Robben-Neven. Zij speelden in blauw-witte kleuren op de Stokstraat. In 1941 verhuisden ze naar de Dries (Grote Beemd) en vanaf dan tot het einde van hun bestaan in 1944 speelden ze op de Appeystraat en wel met de kleuren "geel-rood en zwarte broek".

Na de bevrijding in 1945 sloten "de STANDAARD" en "de EENDRACHT" een overeenkomst om samen te spelen onder de naam "VERBROEDERING". Men verloor echter door die naam te veel spelers en de naam "EENDRACHT" werd behouden. Hun lokaal werd weer het café van Walter Robben-Neven en ze speelden in het Broek en later te Herten.

Vanaf 1945 waren er dus twee ploegen; "de EENDRACHT" en "de SPARTA", die in 1961 fusioneerden tot "WELLENSE SK". Ze speelden in de kleuren blauw geel en hun terrein was op de Houtstraat (de Zavel). Nu was er dus nog één ploeg in Wellen. Ze startten toen in tweede provinciale en werden er kampioen in 1966/1967, maar in plaats van te promoveren zakten ze naar vierde provinciale door nog duistere omstandigheden. Doch twee seizoenen later was SK terug in tweede provinciale en in 1971 werd gepromoveerd naar eerste provinciale.

In 1970 kwam een tweede ploeg tot stand; "WELLEN VV". Hun kleur was rood en speelden in de Herenstraat te Russelt. Zij startten in vierde provinciale en eindigden in eerste provinciale waar half de jaren negentig zelfs de promotie naar bevordering op een haar na gemist werd.

In het seizoen 1985/1986 speelde SK kampioen en mocht naar bevordering. Onder impuls van een nieuw bestuur werd dan begonnen met de uitbouw van een nieuwe accommodatie, nieuwe kleedkamers, nieuwe kantine en overdekte staanplaatsen. In de volgende jaren zijn er veel trainers en spelers de revue gepasseerd, tot in 1998 "het arrest Bosman" de financiële armslag beknotte en de degradatie naar eerste provinciale een feit werd.

Op 9 april 1998 werd er dan een fusie aangegaan tussen WELLEN VV. en WELLEN SK. Het speelveld bleef in de Houtstraat en de kleuren werden blauw-geel-rood.

KVK Wellen promoveerde in het seizoen 2002-2003 naar bevordering (4de nationale) maar na één seizoen was de degradatie naar eerste provinciale reeds een feit.

KVK Wellen telt momenteel een 250 tal leden.